TOP 3 cele mai apreciale lenjerii de pat din bumbac

sâmbătă, 21 august 2021
TOP 3 cele mai apreciale lenjerii de pat  din bumbac

Lenjeriile de pat pot fi realizate din nenumărate țesături, plate sau creponate, fine sau mai rigide, însă există trei tipuri de lenjerii de pat ce au la baza fabricației bumbacul, care a generat un impact puternic asupra populației, motivul vi-l vom prezenta în rândurile ce urmează.

În funcție de fiecare preferință, vă garantăm că variante calitative și pe gust și stil poate găsi oricine, este important doar să ne informăm corect. Cu toate acestea, să începem!

Ce nu știai despre lenjeria de pat din bumbac ranforce?

Pentru a ne desfășura în fiecare zi activitățile la cel mai înalt potențial avem nevoie de odihnă pe măsură. Motiv principal care ne determină să alegem cele mai fine și confortabile materiale atunci când vine vorba de lenjerie de pat. Ei bine, bumbacum ranforce este una dintre vedetele acestui subiect, fiind definit prin rezistență și densitate a materialului de 145 TC (fire pe inch pătrat).

Așadar ceea ce transformă acest material într-unul special este densitatea țesăturii, grosimea firului și firul de țesere. De ce majoritatea persoanelor care adoră materialele calitative tind a se îndrepta către alegerea acestui tip mai sus menționat?

Dacă discutăm despre stilul de amenajare, fie că este vorba de unul simplist sau cu detalii extravagante, bumbacul ranforce se identifică cu un farmec aparte ușor de evidențiat. Poate complimenta cu ușurință ambientul oricărui dormitor. Acesta fiind doar un singur exemplu, reușește cu precizie să se plieze și în camerele copiilor.

De ce spunem acest lucru? Ei bine, bumbacul ranforce deține în structura sa fire extrem de fine pe care pot fi imprimate cele mai versatile imprimeuri, cu detalii mărunte și în același timp captivante.

Bumbacul ranforce este perfect pentru persoanele care nu doresc ca lenjeria de pat să alunece pe piele, întrucât fibrele ce alcătuiesc materialul este mată și ușor aspră.

De altfel, când vine vorba de igienizare, splălare și îngrijire a bumbacului ranforce, procesul este facil, efectuându-se la mașina de spălat la temperaturi mai ridicate. Caracteristicile bumbacului ranforce sunt cele care permit nenumărate cicluri de spălare fără ca forma materialului să se deterioreze, rămânând fin și catifelat la atingere.

Bumbacul ranforce este utilizat la fabricarea lenjeriei de pat, deoarece nu își pierde din elasticitate și densitate odată cu trecerea timpului. Cert este că, nimic din ceea ce achiziționăm nu ne dorim să țină doar două sau 3 luni, de aceea, cine optează pentru acest tip de lenjerie de pat se bucură de un confort desăvârșit dar și de o durată de viață mai îndelungată a lenjeriei. Rezistența este cea care îl transformă într-un material de încredere, grosimea firului la bumbacul ranforce fiind de 30/1.

Așadar, lenjeria de par din bumbac ranforce poate fi spălată la temperaturi mai mari, arată impecabil după îndelungi spălări și menține un ambient proaspăt al dormitorului. În plus, raportul calitate-preț este unu excelent, având în vedere că blândețea materialului prezintă calități antialergice, perfecte pentru cei care sunt sensibili la piele.

Lenjeria din bumbac satinat

Caracteristicile principale care definesc bumbacul satinat se identifică printr-o strălucire aparte, plus o moliciune deosebită care cu greu poate fi descrisă în cuvinte.

Comparativ cu alte materiale sintetice, bumbacul satinat prezintă de cele mai multe ori un preț mai ridicat, deoarece calitatea este ireproșabilă. O lenjerie de pat din bumbac satinat oferă senzații tactile deosebite dar și o senzație de confort și răsfăț.

Somnul este mai odihnitor, lenjeria de pat din bumbac satinat fiind cea care absoare până la 65% din umiditatea corpului. Dacă te regăsești în postura de a transpira excesiv, acest material va spori gradul de confort datorită fibrelor absorbante.

Mai mult decât atât, din cauza poluării cu care ne confruntăm atât de des, raze UV nocive, pielea este supusă unor șocuri care cu timpul se vor resimți. De aceea este extrem important ca lenjeria de pat să fie printre principalii factori care nu o influențează negativ, ci din contră. Bumbacul satinat este o adevărată binecuvântare pentru persoanele cu pielea sensibilă, predispuse la alergii sau acnee.

Iar dacă dorești să faci o impresie extraordinară oaspeților atunci când rămân peste noapte, o lenjerie de pat din bumbac satinat va aduce un nivel de confort demn de apreciat care nu se va lăsa neevidențiat.

Și nu în ultimul rând, satinul deține două fețe: una mată și cealaltă lucioasă. Termenul face referire la finisajul țesăturii și nu la tipul de fibră, conținut și densitate. Prin urmare, de reținut este faptul că unele lenjerii de pat pot fi satinate prin diverse substanțe chimice, iar altele prin procesul de țesere, întrucât timpul de țesătură este principalul factor determinant în al doilea caz menționat.

Care este diferența dintre lenjerii de pat din bumbac satinat și bumbac tip satin? Ei bine, în primul caz putem observa prețuri puțin mai ridicate, deoarece luciul este rezultatul țeserii, la baza producției regăsind bumbac de cea mai bună calitate.

În schimb, pentru tipurile de lenjerii de pat din bumbac tip satin se identifică cu prețuri mici datorită procesului de fabricație prin diverse substanțe.

Lenjerii de par din bumbac finet

Acest material este renumit pentru calitățile sale termoizolante, fapt ce-l transformă într-un adecvat pentru perioada mai rece a anului. Bumbacul finet reușește să păstreze căldura optimă, fără a perturba în vreun fel starea de confort în timpul somnului. Chiar dacă este unul dintre materialele care mențin temperatura, senzația de sufocare nu va apărea, deoarece fibrele permit circulația aerului astfel încât pielea să respire fără probleme.

Un alt avantaj al acestui tip de material se regăsește în țesătura cu fibre poroase, care-l face un element desăvârșit pentru perioada rece. De asemenea, țesăturile devin mai fine după fiecare spălare, longevitatea fiind punctul forte al țesăturii, culorile fiind și ele favorizate de calitatea deplină a materialului.

Bumbacul, în general, este reprezentat de rezistență și moliciune, aspecte pe care le-am prezentat și la celelalte tipuri, însă fiecare vine cu particularități unice care le pronunță unicitatea.

De ce lenjeria de pat din bumbac este mereu o alegere bună?

Metodele de țesere a fibrelor dau tonul unei game variate de țăsături. Rezistența în timp, versatilitatea, puterea de absorbție, nu se scămoșează, rezistență la abraziune, acestea sunt principalele caracteristici pentru care bumbacul, indiferent de forma sa finală este, a fost și va rămâne unul dintre cele mai speciale și deosebite materiale, în special când vine vorba de lenjerii de pat.

Lăsați un comentariu